KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Evri Pınarbaşı Ortaokulu

Mrt

Şubadap Çocuk Müzik Grubu'nun 20.03.2024 Çarşamba günü saat 10.30'da okulumuz bahçesinde konseri vardır. Katılımınızı bekliyoruz.

Ara

“Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” kapsamında beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemine dikkat çekmek amacıyla okulumzda 12.12.2023 Salı günü yerli malı kutlaması yapılacaktır.

Ara

ÇEDES Projesi "Yardımseverlik ve Merhamet" değeri kapsamında okulumuz öğrencileri, Evri Pınarbaşı İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerin katılımıyla Gazzeli kardeşlerimizin yararına düzenleyecğimiz kermesimiz 06.12.2023 tarihinde saat 10.00'da okulumuzda yapılacaktır.

Ara

ÇEDES projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Evri Pınarbaşı İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin katılımıyla çevremize karşı olan sorumluluğumuz konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 04.12.2023 tarihinde göl çevresi temizliği yapılacaktır.

Kas

Ölçme değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından  2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınava yönelik hazırlanan örnek soru kitapçıkları öğrencilerin erişimine açıldı.

Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.

Örnek sorular 8'inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandı. Sorular; öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme vb. bilimsel süreç becerilerini ölçecek nitelikte hazırlandı.

Soruların çözümleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Eyl

Okul öncesi sınıfımız 17 öğrencisiyle 2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamıştır